Koala Kombucha zajmuje się produkcją oraz sprzedażą kombuchy, napoju powstającego w wyniku fermentacji naparu z herbaty. Proces, jakiemu poddawane są słodzona zielona herbata oraz napar z hibiskusa, jest naturalny i wykorzystywany od bardzo dawna. Dzięki fermentacji zawarty w mieszance cukier jest przekształcany na cenne dla zdrowia substancje. Pierwszy etap to fermentacja tlenowa, zaś drugi – beztlenowa, dlatego gotowy wyrób zawiera delikatne bąbelki.
Kombucha wyróżnia się na tle innych napojów nie tylko wyjątkowym, orzeźwiającym smakiem, ale także tym, że ma bardzo korzystny wpływ na cały organizm, dostarcza wielu wartościowych elementów. Fermentowany produkt to także naturalny probiotyk, usprawniający metabolizm, przywracający równowagę wśród bakterii jelitowych. Zawarte w kombuchy antyoksydanty dbają z kolei o to, by w ciele nie rozwijały się wolne rodniki, a istniejące stany zapalne uległy wytłumieniu, kwasy organiczne wspomagają pracę wątroby, zaś witaminy z grupy B dodają energii, poprawiają nastrój i wspomagają układ nerwowy.
Wyroby firmy Koala Kombucha sprzedawane są w niewielkich butelkach, mających pojemność 330 ml. Dzięki temu cały napój można wypić od razu i nie traci on swoich właściwości podczas przechowywania.
W sklepie dostępne są różne smaki kombuchy. Oprócz popularnego wiśniowego i ananasowego można tam nabyć także napój o smaku owoców mango oraz malinowo-cytrynowy. W ofercie znajdują się też zestawy napojów o rożnych smakach.
Zygmunta Chmielewskiego 18